Uncategorized

Det er smart og effektivt å bruke kroppen som motstand

0

I noen tilfeller er det selvfølgelig svært effektivt å benytte seg av manualer, vektstenger og andre typer frie vekter, men husk også på at din egen kropp er en svært praktisk og tilgjengelig motvekt. Det finnes utallige øvelser der din egen kropp kan benyttes som motstand og belastning.

Skånsomme øvelser med lite utstyr

Når du benytter egen kropp som motstand, da benytter du også muskler som er optimalt plassert for å faktisk håndtere denne belastningen i hverdagen. Det betyr også at du styrker for eksempel kjernemuskulaturen, og dessuten at øvelsene er svært skånsomme. Du trenger heller ikke spesielt mye utstyr:

  • Enkelte øvelser, som for eksempel rolige stående øvelser, kan du utføre helt uten utstyr.
  • Noen øvelser, som for eksempel pull ups, forutsetter tilgang til noe du kan bruke som feste – det kan være alt fra en stødig grein til en egen pull up-stang, se https://billigfitness.no/collections/pull-up-stang for noen eksempler.
  • I mange tilfeller er det også nok med et godt underlag, en god treningsmatte gjør det mye mer behagelig å gjennomføre liggende eller sittende treningsøvelser.

Derfor er kjernemuskulatur særlig viktig

Det er ikke sikkert at du får bulende kroppsbyggermuskler av øvelser med den egne kroppen som motstand, men det er heldigvis heller ikke målet til de aller fleste. Når du trener med den egne kroppen som belastning, styrker du muskulaturen mange steder i kroppen – og særlig kjernemuskulaturen og muskler som støtter de deler av kroppen som du beveger.

Kjernemuskulaturen er enkelt forklart et bånd eller belte rundt magen og ryggen, som stabiliserer ryggsøylen. Det betyr også at kjernemuskulaturen spiller en svært viktig rolle når det gjelder å forebygge ryggproblemer. En sterk kjernemuskulatur støtter og retter opp hele ryggsøylen og kroppen. Samtidig er det viktig å ikke belaste verken ryggen eller kjernemuskulaturen på feil måte, derfor bør du også sette deg inn i detaljene i øvelsene før du begynner.

En smidig opplevelse hos Bonova

Previous article

Lag profilmateriell selv – noe for den mellomstore bedriften

Next article

You may also like