Kontor

Enkel oppussing av hjemmekontoret – det trenger ikke å koste en formue

0

Å ha et hjemmekontor kan være både praktisk og komfortabelt, uansett om du driver egen bedrift eller har en ordning der du jobber hjemmefra noen dager i uken. Det er viktig at hjemmekontoret er praktisk og ergonomisk, men i tillegg bør det være et sted der du føler deg vel. Derfor kan det lønne seg å bruke noe tid og penger på oppussing, men det trenger ikke å koste en formue.

Lettvegger kan være løsning for å skape et eget rom

Hvis du ikke har et eget rom satt av til hjemmekontor, kan det være fornuftig å vurdere om det er mulig å dele opp et eksisterende rom med én eller flere lettvegger. Det trenger ikke å være vanskelig å bygge en lettvegg med enkelt reisverk og gipsplater.

Når du bygger en vegg med gipsplater, er det enkelt å få en god finish, og slike plater kan både sparkles, males og tapetseres. Et tips kan være å isolere lettveggen, ikke minst med tanke på lyddemping mot andre rom.

Godt lys og mye luft er viktige faktorer

Det er smart å huske på lys og luft når du planlegger oppussing av hjemmekontoret ditt. Det handler selvfølgelig om at rommet skal være innbydende, men det er også viktig for ergonomi og arbeidsmiljø. I arbeidsmiljøloven stilles det krav til både dagslys og annen belysning, noe som du bør ha i bakhodet når du jobber med et hjemmekontorprosjekt.

For de aller fleste vil selvfølgelig en stor del av tiden på hjemmekontoret være foran en stor eller liten skjem, da bør du også huske på hvordan lyset fra skjermen fungerer sammen med andre lyskilder.

God belysning trenger ikke å koste mye penger, og det gjelder også det avsluttende tipset: gode ventilasjon. En vanlig manuell ventil kan være nok i noen boliger, men en litt mer avansert miniventilasjon kan også være et svært godt alternativ.

Hvilke dyrehoteller er best i Norge?

Previous article

Lån til daglig forbruk som mat og klær

Next article

You may also like

More in Kontor