Oppstart

Fremmedspråk åpner for mange muligheter og gjør livet rikere

0

Språk, både i tal og skrift, er på mange måter det som skiller mennesket fra de andre skapningene på denne planeten. Språk gjør det mulig å kommunisere kompliserte begreper, og dessuten skape og gjenfortelle alt som danner kultur og felles forståelse av hva det egentlig er å være menneske.

Samtidig skaper språk store problemer, med kommunikasjonsproblemer og utfordringer når man besøker nye steder eller møter nye mennesker. Det stiller store krav til både språkkunnskaper og gode tjenester for oversettelse. Det er ikke mulig for alle og enhver å lære mange språk, og noen ganger er det selvfølgelig mer fornuftig å bestille en oversettelse til spansk istedenfor å lære seg språket.

Hvor mye må man egentlig kunne av et språk?

Det kan fremstå som uoverstigelig å lære et nytt språk fra bunnen av, men det er greit å huske på at alle monner virkelig drar når det kommer til å kunne si noen ord på et annet språk. I hvert fall i forbindelse med ferier kommer man veldig langt med bare det grunnleggende. Det å kunne hilse på noen og si noen høflighetsfraser, vil kunne ha mye å si for hvordan mange mennesker møter deg. Det handler egentlig ikke så mye om ordene som blir sagt, men bare det å vise at man faktisk har lagt ned litt energi på å lære noen ord vil ha mye å si for de mennesker du møter.

Fordelen med å starte i det lille er dessuten at det er mye enklere å fortsette å lære. Hvis man tør å faktisk bruke språket aktivt, vil man helt automatisk få utrolig mye trening og tilbakemeldinger. De aller fleste man møter vil mer enn gjerne hjelpe til med å oppklare små misforståelser, så lenge som man tar det med godt humør. Da vil man lære mange ord hver eneste dag, helt uten at det føles ut som noe pugging.

Det du trenger å vite før du kjøper LED belysning

Previous article

Ordne hjemmet etter din egen smak

Next article

You may also like

More in Oppstart