Bedrift

Gi de små en utfordring

0

Har du barn, eller ansvar for barn, så vet du at de kan bli ganske enkelt distraherte av PC, mobil og nettbrett. Det er liksom det lette svaret, og vi lar enhetene våre bli en slags barnevakt for dem. Og selv om det kan være nødvendig noen ganger, så er det ikke akkurat optimalt, fordi det gjør at de kanskje ikke får så mange nye impulser som de trenger. Men det kan man jo enkelt ordnes på, om man som voksen vet om muligheten som finnes. Et godt eksempel er Rubiks kube. Ja, det er kanskje ikke veldig moderne, men det er veldig intuitivt og veldig interessant i forhold til hvordan det kan bruke og hvordan barn utvikles ved bruken av det. Det er noe som er verdt å se nøyere på, og det kan til syvende og sist presenteres som en utfordring.

Men det er fornuftig å gjøre det på en sakte og tålmodig måte, fordi det er lett å bli motløs, spesielt for et barn, når det ser hvor vanskelig det er. Først kan du kjøpe en Rubiks kube, som du kan for eksempel gjøre hos https://mastercubestore.no/, en butikk som spesialiserer i å selge slike produkter. Der finner du alt du behøver av utstyr, kuber og tilbehør. Du kan også ta kontakt med dem for å finne ut av om det er noe spesielt laget for barn, som er litt mer passende. Ellers så kan du bare kjøpe den vanlige varianten, og ta utgangspunkt derfra.

Sakte, men sikkert

Som nevnt så bør dette være en saktegående prosess. For et barns tålmodighet og oppmerksomhet holder ikke for alltid, og det er sånn at om man presser for hardt så vil de bare gi opp. Det er også viktig at du har en viss peiling på hvordan en Rubiks kube kan løses. Det er langt i fra alle som vet, men hos MasterCubestore så har de faktisk en egen guide for det. Da kan du besøke siden deres og se hvordan de gjøres. Kanskje teste det ut selv også, for å se hvor lett og raskt en Rubiks kube kan løses.

Da blir det jo plutselig lettere når du skal veilede et barn for å klare det samme. For den følelsen av progresjon er utrolig viktig når man setter i gang med et prosjekt som dette. Og det er ikke alltid like lett å oppdage progresjon med Rubiks kube, for man føler som man går rundt i sirkler hele tiden. Men om du oppmuntrer og virkelig vet hva du prater om så blir det lettere. Og da kan det bli gøy for den lille også, for det å klare å løse en Rubiks kube i ung alder er faktisk noe å være stolt av, for det er det veldig få som kan.

Det behøver ikke å være sånn at du gjør det hver dag, hele dagen lang. Men litt om dagen kan utgjøre en stor forskjell, så får du kanskje mange andre positive konsekvenser ut av det også samtidig!

Vintilbehør for små og mellomstore spisesteder og restauranter

Previous article

Historisk år for osteopatien

Next article

You may also like

More in Bedrift