Bedrift

Paddy Power lanserer verdens første sportshandelsbørs

0

Paddy Power vil lansere verdens første sportshandelsbørs, et virtuelt aksjemarked, under navnet American SportZ Exchange (ASX). I motsetning til norske spilleautomater på nett som er fokusert på underholdning, er denne børsen mer fokusert på forretningselementer.

Paddy Power, en irsk bookmaker grunnlagt i 1988, vil lansere den første sportshandelsbørsen gjennom sitt nye oppstartsselskap, American SportZ Exchange (ASX). Det virtuelle aksjemarkedet vil tillate kunder å kjøpe aksjer i lag og spillere basert på deres forventede ytelse. For eksempel, hvis en bruker tror at en spiller eller et lag vil prestere bra, kan de kjøpe eller selge aksjer basert på deres forventninger til utøvernes ytelse. Selskapet vil tilby live «aksjekurser» av lag og spillere. Oppstartsnettstedet godtar for øyeblikket betaforespørsler og kjører fra Irland. Den retter seg imidlertid hovedsakelig mot det amerikanske markedet.

David Power, sønn av grunnleggeren av Paddy Power, har allerede begynt å diskutere eksklusive partnerskap med kringkastere og profesjonelle idrettslag i Nord-Amerika, inkludert Toronto Blue Jays baseballag, Philadelphia Phillies, Las Vegas’ Golden Knights ishockeylag, DAZN, en online sportsvideostrømmetjeneste og Sinclair Media, en amerikansk kringkastingsgruppe. Paddy Power har også gått inn i diskusjoner med Canadas Rogers Media.

Hvem er med i ASX Power teamet?

Power har rekruttert et fascinerende team av fagfolk i bransjen, som Mike Griffin, Racing Posts kommersielle direktør. Han blir ASX‘s nye administrerende direktør. Power-teamet inkluderer også Conall Flood, tidligere banco Santander elektronisk valutateknologileder og andre tidligere Paddy Power- og JP Morgan-ansatte.

I en kommentar til teamet uttalte Power at han har jobbet med prosjektet i flere år. Han sa at han er klar til å «overlevere nøklene til de voksne.» Han vil forbli merkevareambassadør for Paddy Power Betfair.

ASX lanseres med crowdfunding-kampanje på €500 000

Power sa at han ikke forventer «seriøs finansiering» i virksomheten på minst ett år. Han lanserer en crowdfunding-kampanje på €500 000, med en verdivurdering på €4,5 millioner for å støtte plattformen.

Power fortalte Irish Independent at det er et virtuelt aksjemarked for spillere, slik at fansen kan spekulere basert på de enkelte utøvernes eller lagenes prestasjoner. Han sa at oppstarten inkluderer flere modeller: frittstående utveksling og «white label»-løsning for medieoperatører eller idrettslag.

Power sa også at oppstarten ville gi muligheter til klubber og lag til å «eie» fansens engasjement. Alle lagene ønsker å holde fansen på nettstedet sitt i stedet for å få dem til å gå et annet sted. Han sa at det amerikanske markedet blir større, og det er hovedmålet for oppstarten akkurat nå. Det er imidlertid ingen grunn til at det ikke vil fungere på andre markeder også.

Paddy Power gjenåpnet nylig mange av sine gamblingbutikker i England, Skottland og Wales, nok en grunn til å feire. De skotske butikkene var de siste, med tillatelse til å åpne 26. april i år.

Oppsummering

Paddy Power lanserer verdens første sportshandelsbørsnettsted (ASX), slik at brukere kan kjøpe aksjer i lag og individuelle spillere. David Power lanserer en crowdfunding-kampanje på €500 000, med en verdivurdering på €4,5 millioner for å støtte nettstedet, men han forventer ikke seriøs finansiering før om minst et år. Power vil fortsette å være en merkevareambassadør for Paddy Power Betfair og uttalte at han ville overlevere nøklene til det nye selskapet til de voksne.

Lag profilmateriell selv – noe for den mellomstore bedriften

Previous article

Gi litt inspirasjon til kontoret med nye bilder

Next article

You may also like

More in Bedrift