Bedrift

Slik legger du til rette for korrekt belysning på arbeidsplassen

0

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Godt arbeidslys er en viktig faktor når det gjelder arbeidsmiljø, det er ikke uten grunn at arbeidsmiljøloven har egne bestemmelser som gjelder både belysning og tilgang til dagslys. Godt lys vil gjøre arbeidsdagen mer effektiv, samtidig som det også kan påvirke helse og velvære over tid.

Godt lys tilpasset arbeidsoppgaven

Det finnes mange smarte produkter som lar deg installere og justere arbeidslys enkelt, for eksempel har moderne LED-teknologi gjort det enklere å montere midlertidige belysningsløsninger på anleggsområde. Imidlertid er det viktig å begynne med en vurdering av hvilken belysning som egentlig er best tilpasset de konkrete arbeidsoppgavene.

En god allmennbelysning er viktig for å sikre trygg ferdsel i lokalet, men i tillegg må det legges til rette for mer målrettet arbeidslys ved individuelle arbeidsstasjoner. Mangelfull belysning kan føre til slitne ansatte, fordi kroppen vil prøve å kompensere for dårlige lysforhold. Dessuten kan suboptimal belysning føre til usunne arbeidsstillinger, hodepine og såre øyne.

Belysning som kan tilpasses er smart

Fleksibel belysning som kan tilpasses etter bruken er smart både til produksjonslokaler og typiske kontormiljøer:

  • I et verksted eller på et anleggsområde vil det ofte være skiftende behov for belysning. En god allmennbelysning er selvfølgelig viktig, men flyttbare lyskilder er også avgjørende. For eksempel vil behovene være svært skiftende i løpet av en byggeprosess, og arbeid med kjøretøy eller maskiner stiller ofte krav til belysning som kan rettes mot et helt spesifikt område.
  • Moderne kontormiljøer er også mye mer fleksible enn før, og det er ikke uvanlig at ansatte beveger seg mellom flere ulike arbeidsstasjoner og sitteplasser. Det kan være bra for både samhandling og ergonomi, men det stiller også nye krav til belysningen. Det er for eksempel viktig å unngå irriterende gjenskinn i ulike skjermer.

Oppsummert er det lurt å begynne med en grundig analyse av behovet for lys, før du går videre med belysningssystemer som er så fleksible som mulig.

Hvor du kan finne den beste pusseskuffen

Previous article

Test av Silkeglatt Rabbit Vibrator

Next article

You may also like

More in Bedrift