Bedrift

Slik oppnår entreprenører og anleggsbedrifter nøyaktige resultater

0

ANNONSE

Mange byggeplasser og utbyggingsområder kan fremstå som relativt kaotiske, men heldigvis finnes det nesten alltid en god plan og tilhørende styring og oppfølging. Alt handler om detaljer, og i den forbindelse spiller såkalte gravemaskinkontrollsystem en viktig rolle.

Maskinkontroll gjør det mulig å grave nøyaktig

Det finnes styringssystemer for graving i en mengde forskjellige modeller, funksjonsnivåer og prisklasser. For eksempel kan et enkelt gravemaskinkontrollsystem for enkelthellinger anbefales for en entreprenør som ønsker å begynne å bruke en enkel løsning for maskinkontroll. Det betyr også at denne type utstyr er aktuelt for minigravere og annet relativt enkelt utstyr.

Maskinkontroll handler i stort om å gi gravemaskinføreren tilgang til nøyaktig informasjon om hvor skuffen eller skovlen er plassert, og kombinere denne informasjonen med annen data om for eksempel plassering og ønsket gravedybde.  På de enklere modellene er det mulig å angi høyde og helling i et plan, slik at det er raskt og intuitivt å komme i gang med utstyret.

Fordelene med nøyaktig graving

Nøyaktig graving handler ikke bare om å oppnå et resultat som er akkurat som ønsket, det handler dessuten om både effektivitet og arbeidsmiljø. Gravemaskinføreren er på en måte sin egen landmåler, og trenger ikke stoppe maskinen for å gå ut og sjekke planeringsnivå. Dessuten reduseres risikoen for såkalt overgraving, der du helt enkelt graver dypere enn planlagt – noe som igjen skaper merarbeid.

Dessuten finnes det noen situasjoner, ikke minst såkalte blindkutt og arbeid med graving under vann, som helst enkelt blir mye lettere å gjennomføre med hjelp av maskinkontroll. Utstyret har i tillegg ofte lydveiledning, noe som gjør det enda mer effektivt å styre gravingen med hjelp av maskinkontroll. Det betyr også at gravemaskinførerens jobb blir mer forutsigbar og behagelig, noe som kan bidra til høyere medarbeidertilfredshet. Enkelt utstyr for maskinkontroll er helt enkelt en rimelig og rask løsning på flere av de utfordringer som både entreprenører og den enkelte gravemaskinfører opplever.

Helse, miljø og sikkerhet – gjør det administrative arbeidet til noe produktivt

Previous article

SUP-brett – enkel fysisk aktivitet og trening for bedriftsidretten

Next article

You may also like

More in Bedrift