Entreprenør

Valg av riktig hundebur kan bety forskjell på liv og død

0

Hvis du ikke skal ha hunden din på kennel i ferien kreves et godt bur til bilen. Det er testet 18 produkter fra 13 ulike produsenter. Seks metallbur, to bur i metallnetting, to plastbur, to tekstilbur og seks seler til sikring av hund i bil. Det er gjort en kollisjonstest med frontkollisjon i 50 km/t for å teste sikkerheten for både hund og passasjer. Selene er i tillegg testet for slitestyrke. For burene ble det lagt vekt på om de beveget seg i bilen på en måte som kunne skade hund/passasjerer og hvorvidt de åpnet seg slik at hunden kunne komme ut.

Robust metallbur best

Et robust metallbur som er festet til bilen er den klart sikreste måten å frakte hunden på. Testvinneren, Premium-Kennel fra Schmidt, tåler kollisjonstesten uten at buret blir ødelagt, og uten at hunden kommer ut av buret.

Det går langt dårligere for burene i metallnetting og plast. Disse burene splintres og vil kunne skade hunden alvorlig. Dårligst resultat får selene.

– De fire dårligste selene vil vi fraråde å bruke til sikring i bilen. Ved kollisjon eller hard oppbremsing vil en løs hund komme som et prosjektil gjennom luften og være svært farlig for passasjerene, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF.

Selv de beste selene strekker seg så mye at hunden kan nå passasjerene.

– Tenk deg at hunden veier 17 kg. Kolliderer du i 50 km i timen, så vil kraften hunden treffer deg med være mangedoblet og tilsvare omkring 1000 kg. Derfor bør du absolutt sikre hunden. Dette gjelder også for andre løse gjenstander i bilen, sier Sødal.

Testen er gjort i regi av den sveitsiske bilorganisasjonen TCS. Det er testet kollisjonssikkerhet, komfort for hunden, brukervennlighet og vedlikehold. Størst vekt er lagt på sikkerhet for passasjerer og hund ved kollisjon.

Les hele testen og mer om produktene her.

Historisk år for osteopatien

Previous article

De beste kjøleskapene til små og mellomstore bedrifter

Next article

You may also like

More in Entreprenør