Uncategorized

Vintilbehør for små og mellomstore spisesteder og restauranter

0

For mange spisesteder og restauranter er det en stor fordel å kunne servere vin, og andre alkoholholdige drikker, som tilbehør til mat. Det betyr at bedriften må bruke noe tid og penger på søknad om skjenkebevilling og tilbehør til vin, men disse investeringene vil vanligvis være nedbetalt i løpet av kort tid.

Smarte serveringsløsninger

De aller fleste serveringssteder begynner med begrenset virksomhet og omsetning. Da er det verken hensiktsmessig eller gjennomførbart å investere i de aller mest kostbare løsningene. Heldigvis finnes det mange prisgunstige serveringsløsninger, særlig i skjæringspunktet mellom high-end hobbyutstyr og profesjonelt utstyr. Se https://www.wineandbarrels.no/ for et bredt utvalg vintilbehør fra en spesialforhandler.

Servering av hele flasker er relativt ukomplisert når det gjelder nødvendig tilbehør. Vinen må selvfølgelig tempereres optimalt, men utover det er det i utgangspunktet bare nødvendig med vinåpner og glass. Det er særlig servering på glass som er en utfordring som forutsetter noe mer utstyr.

Utstyr som forsegler flasker og gjør servering enklere

Ved servering av vin på glass er det avgjørende at de åpnede flaskene kan oppbevares på en måte som gjør det mulig å selge vinen som er igjen i flasken. I noen tilfeller er det selvfølgelig mulig å benytte bag-in-box, men ved servering av vin fra flaske er det nødvendig med tilbehør. Over kort tid er det mulig å forsegle flasken med en enkel kork, men ved litt lenger oppbevaringstid er det nødvendig med et vakuumsystem. Disse finnes i mange versjoner og prisklasser, men hovedpoenget er at luft fjernes fra flasken – slik at vinen ikke oksiderer.

Noen av disse systemene kan dessuten benyttes til servering, der en vindispenser både forsegler og skjenker vin på en eksakt måte. Slike systemer er tilpasset litt større serveringssteder, der de vil gjøre det mulig å spare mye tid og penger. I stort vil effektiv vinservering være en stor fordel for de fleste små og mellomstore spisesteder.

Derfor har søvn så mye å si for de ansattes prestasjoner på jobb

Previous article

Gi de små en utfordring

Next article

You may also like